Home > Congressen > 16 november | Praktijkdag RI&E

16 november | Praktijkdag RI&E

03-07-2017

praktijkdag rie

De volgende stap

Met de RI&E alles onder controle?
De RI&E is de leidraad voor uw arbobeleid en cruciaal voor de kwaliteit van de arbozorg in uw organisatie. Maar de RI&E is geen statisch geheel. De wereld verandert, de RI&E en de manier waarop wij daar tegenaan kijken moet daarin mee.

Andere tijden, andere eisen
In de tijd dat de RI&E als stuurinstrument werd uitgevonden, waren cyberaanvallen, terroristische aanslagen en niet-loyale werknemers zaken die ver weg waren. Dat is vooral de laatste jaren drastisch veranderd.

Bij voorbeeld: onlangs nog legde een aanval met gijzelsoftware een groot deel van de gezondheidszorg in Engeland plat. De gezondheid van duizenden patiƫnten kwam hierdoor in gevaar. De Britse regering zint inmiddels op maatregelen tegen de ziekenhuizen die hun computerbeveiliging niet op orde hadden. En wat te denken van de cyberaanval op containerrederij Maersk in juni: schade tussen 200 en 300 miljoen dollar.

De ontwikkelingen in de informatietechnologie brengen nieuwe bedreigingen met zich mee. Wat die voor onze eigen organisatie betekenen, hebben we vaak nog onvoldoende voor ogen.

Compliance niet meer voldoende
Het is niet meer voldoende om zaken op papier in orde te hebben, een veiligheidsfilm te draaien en vergunningen te hebben. U zult actief moeten anticiperen op risico’s zoals die ons nu bedreigen.

Praktijkdag RI&E: de volgende stap
Tijdens deze praktijkdag ervaart u nieuwe eye openers over de RI&E. We laten u zien hoe u ervoor zorgt dat de RI&E past bij uw organisatie, hoe u deze voortdurend aanpast aan nieuwe omstandigheden en risico’s. Hoe u start bij strategie en deze uitwerkt naar acties. Hoe u de RI&E baseert op input van medewerkers en deze ook door hen laat monitoren.

Inschrijven
image_pdf

Deel dit bericht via: