Home > Duurzame inzetbaarheid > De strijd tegen werkstress is begonnen

De strijd tegen werkstress is begonnen

10-06-2014

Werkstress is een van de grote ziekmakers en moet dus zoveel mogelijk worden bestreden. Heeft u een succesvolle methode om stress op de werkvloer terug te dringen? Schrijf u dan in voor de Goede Praktijken Competitie.

De competitie is een initiatief van het Nederlands Focal Point en het ministerie van SZW. Samen zoeken zij naar bedrijven of organisaties die werkstress met succes weten aan te pakken. De jury gaat op zoek naar de beste voorbeelden van bedrijven of organisaties die werkdruk, agressie en geweld, pesten, discriminatie en stress op het werk op een goede manier in kaart hebben gebracht en succesvol hebben weten uit te bannen of terug te dringen op de werkplek.

Heeft u een goed voorbeeld uit de praktijk? Door deel te nemen aan de twaalfde Europese Awards voor Goede Praktijken op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk, zet u uw organisatie en succesvolle aanpak op de kaart.
De Goede Praktijken Competitie staat open voor zowel individuele bedrijven en organisaties, als voor dienstverleners, brancheorganisaties, verzekeraars en andere intermediaire organisaties. U vindt het deelnameformulier en de voorwaarden voor deelname op www.campagne.arboineuropa.nl. Zend uw goede praktijk in voor 15 september 2014.

De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury. Er is een prijs voor kleine (< 100 werknemers) en grote organisaties. Deelnemers maken kans op een van de twee juryprijzen: een geldbedrag van tweeduizend euro en een nominatie voor de Europese Awards in 2015 in Letland.

Daarnaast maakt u ook kans op de publieksprijs ter waarde van tweeduizend euro en levert deelname aan de Goede Praktijken Competitie u twee jaar lang aandacht en erkenning op tijdens de campagne ‘Herken de druppel: check je werkstress’ van het Nederlandse Focal Point en het ministerie van SZW.

Meer weten? Kijk op: www.campagne.arboineuropa.nl, of mail naar:
nederland_fop@osha.europa.eu

image_pdf

Deel dit bericht via: