Home > Opleidingen

Opleidingen

10 oktober | PSA in de RI&E

psa in ri&e

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) is in veel organisaties een hardnekkig probleem. Met een RI&E PSA brengt u dit soort ‘zachte’ risico’s in kaart. Maar dit zorgt meestal niet voor het gewenste resultaat.

Lees verder

31 oktober | Strategisch Adviseren

strategisch adviseren

Uw inbreng wordt soms onbedoeld onderdeel van geharrewar, getouwtrek en gedoe. Onzichtbare en ongrijpbare factoren bepalen wat er met uw advies gebeurt. Hoe krijgt u daar zicht en greep op? Hoe krijgen uw expertise en inbreng de aandacht die ze verdienen?

Lees verder

2, 9 & 16 november | Praktijkopleiding arbocoördinator

Arbo_arbocoordinator_shop_2015-240x200

U zorgt ervoor dat de arbeidsomstandigheden optimaal zijn. Dat iedereen zijn werk goed en veilig kan doen en uitvoert. En u houdt de gezondheid van het bedrijf nauwgezet in het oog. Dat u kennis van arbo heeft, staat als een paal boven water. Maar daar houdt uw werk niet op!

Lees verder

6 & 20 november | Awareness, bewust veilig gedrag

awareness

De RI&E is uitgevoerd, het plan van aanpak opgesteld en de implementatie daarvan is ingezet. Wat nu? Voor een veilige werkomgeving is meer nodig dan het uitvoeren van concrete actiepunten en het implementeren van maatregelen. Door gebrek of een tekort aan ‘awareness’ (veiligheidsbewustzijn) gaat er in de praktijk nog veel mis. Tijdens deze training leert u hoe u awareness kunt creëren in uw organisatie.

Lees verder

7 november | Praktijkopleiding vertrouwenspersoon

praktijkopleiding vertrouwenspersoon

Bent u gevraagd of aangesteld als vertrouwenspersoon? Dan kan iedereen in vertrouwen met u praten. Het is een bijzonder boeiende, maar soms ook lastige functie. Leer tijdens deze praktijkopleiding alles wat een vertrouwenspersoon moet weten. Van de huidige wet- en regelgeving tot het trainen van uw gespreksvaardigheden.

Lees verder

7 november | Begeleiden van dynamische RI&E

praktijkdag rie

De klassieke RI&E is in de praktijk nogal eens een papieren tijger die in de la verdwijnt. Een gemiste kans om veilig en gezond werken levend te houden in uw organisatie. Met de dynamische RI&E gebeurt dat niet.

Lees verder

14, 21 & 28 november | Praktijkopleiding preventiemedewerker

praktijkopleiding preventiemedewerker

Bent u (net) aangesteld als preventiemedewerker? Dat is een hele verantwoordelijkheid! Dit is uw kans om met de juiste kennis en vaardigheden nog beter te worden in uw functie. In drie dagen bent u een expert! U doet niet alleen alle noodzakelijke kennis op, maar gaat tegelijkertijd aan de slag met het oefenen van de vaardigheden die u nodig heeft.

Lees verder

23 november | ARBO actualiteitendag

arbo actualiteitendag

Er is veel gaande in arboland. De nieuwe Arbowet en de consequenties daarvan houden de gemoederen bezig. Want een zorgvuldig arbobeleid is een must voor iedere organisatie. De vernieuwde Arbowet is daarbij een mooi hulpmiddel.

Lees verder

27 november | Adviseren en grenzen stellen

adviseren grenzen stellen

Veel functionarissen in het werkveld van arbo, veiligheid en HR zijn door hun grote betrokkenheid en harde werken vaak “grenzeloos”. Dat wil hier zeggen; in de uitoefening van uw adviserende taak wordt al heel snel de verantwoordelijkheid van een opdrachtgever overgenomen. Deze verantwoordelijkheid neemt u vervolgens met u mee. En er komen steeds meer verantwoordelijkheden bij.

Lees verder

30 november | Productieve machineveilighed

Productieve_machineveiligheid_shop2

Een hoge veiligheid van machines staat haaks op de gewenste productiviteit, omdat bedieners hinder ondervinden van getroffen maatregelen zoals afschermingen. Dit is de gedachte die bij veel productiebedrijven heerst. Deze gedachte voedt het gevoel dat veiligheid geld kost en in de weg zit, een noodzakelijk kwaad is. Met een procesgerichte aanpak is het evenwel mogelijk een hogere veiligheid te bewerkstelligen zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie van de productie.

Lees verder