Home > Tag Archives: persoonsgegevens

Tag Archives: persoonsgegevens

Werkgever moet privacy werknemer respecteren

sociale_media_109993388

Een werkgever moet gegronde redenen hebben om zomaar een facebookpagina of andere sociale media van een (potentiële) werknemer te checken. Hij moet bovendien transparant zijn over de online screening. Dat schrijft minister Asscher in antwoord op Kamervragen over de privacy van (toekomstige) werknemers. De Kamervragen zijn gesteld naar aanleiding van berichtgeving over een opiniestuk deze zomer over privacy van de ...

Lees verder

Tienstappenplan naar privacywetgeving

privé_407544046

Over een jaar moet elke organisatie voldoen aan de nieuwe Europese privacywetgeving. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een tienstappenplan opgesteld ter voorbereiding op de nieuwe regels. De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) gaat in op 25 mei 2018 en geldt voor de hele Europese Unie. Boetes voor overtredingen kunnen oplopen tot twintig miljoen euro of 4 procent van de wereldwijde jaaromzet. In ...

Lees verder

Persoonsgegevens zieke werknemers: wat mag?

persoonsgegevens_232946284

Zieke werknemers hebben recht op privacy en werkgevers willen graag weten waar zij in het geval van ziekte aan toe zijn. Logisch, maar in de praktijk is niet altijd duidelijk welke persoonsgegevens er nu wel of niet verwerkt mogen worden. Dat erkent ook minister Asscher (SZW) naar aanleiding van vragen van de Tweede Kamer over de ‘geactualiseerde’ beleidsregels door de Autoriteit Persoonsgegevens. De ...

Lees verder