Nieuw
Home > Veiligheid > Veilig klussen

Veilig klussen

17-09-2012

Hoe zorgen wij voor een goede en praktische instructie van externe bedrijven die op ons terrein werkzaamheden verrichten? Zij vallen op dat moment tenslotte onder onze verantwoordelijkheid.

Zorg ervoor dat derden VCA-gecertificeerd zijn. Bij aanvang van de klus moet een veiligheidsoverleg plaatsvinden. Maak een 'protocol veilig werken' en laat de manager van het inleenbedrijf tekenen voor akkoord. Hierin zijn de veiligheidsvoorschriften opgenomen die in jullie bedrijf gelden. Gevaarlijke situaties moeten benoemd zijn in de risico-inventarisatie. Denk hierbij aan: werken in besloten ruimte, werken op hoogte, alleen werken, brandgevaar en werken met electriciteit.

 

 

 

 

Boekentip: VCA Basisveiligheid voor de Bouw 

 

Hoe belangrijk aandacht voor veiligheid is, merk je pas als het een keer goed mis gaat. Bereid je voor het examen en leer over andere gevaren in je werkpraktijk. Voortaan weet jij hoe je op de juiste manier moet handelen.
 

Meer informatie en bestellen

image_pdf

Deel dit bericht via:


  • YouTube
Volg ons

              

image_pdf

Arbo Actualiteitendag


De nieuwe Arbowet in de praktijk
Dankzij de Arbo actualiteitendag bent u in één dag weer helemaal op de hoogte van alle recente en komende wetswijzigingen en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsomstandigheden, praktisch en interactief. Centrale thema’s: de nieuwe Arbowet in de praktijk (preventiemedewerkers, nieuwe rol bedrijfsarts), actualiteiten omtrent privacy en de wet flexibel werken.
Bekijk het programma