Ook in november publiceerde arbo-online weer veel interessante artikelen over veilig en gezond werken. Een diversiteit aan thema's passeerde de revue. Hieronder de artikelen die door onze websitebezoekers het vaakst gelezen zijn.
Waar waren arboprofessionals de afgelopen maand het meest in geïnteresseerd? Dit zijn de 5 best gelezen artikelen in november 2024.
Ook in november publiceerde arbo-online weer veel interessante artikelen over veilig en gezond werken. Een diversiteit aan thema's passeerde de revue. Hieronder de artikelen die door onze websitebezoekers het vaakst gelezen zijn.
Werkstress en burn-out zijn in de loop der jaren een steeds grotere rol gaan spelen in het werk van de arboprofessional. Hoogleraar Arnold Bakker vraagt zich af: waarom doen we niet allemaal aan jobcrafting?
Van risico's inventariseren tot gevaarlijke stoffen meten, fysieke belasting verlagen en meedenken met verbouwingen. Arbeidshygiënist Edwin Hagelen geniet van zijn werk bij het UMCU: 'Never a dull moment'.
Wat lazen arboprofessionals de afgelopen maand? Dit zijn de 5 best gelezen artikelen in oktober 2024.
Dat de sinterklaasperiode niet altijd voor alle werknemers even goed uitpakt, blijkt wel uit deze 3 stukken Sint-jurisprudentie.
Als jurist moet je natuurlijk een goede lezer zijn, want hemeltje, wat komen er dagelijks veel teksten op je af. Je moet eigenlijk een topsporter in lezen zijn en het nog leuk vinden ook - begin er anders niet aan.
Sociale veiligheid staat blijvend op de agenda sinds de gebeurtenissen bij The Voice, De Wereld Draait Door en verschillende andere organisaties die de media haalden. Waar staan we nu? Een gesprek met agressie- en conflictexpert Caroline Koetsenruijter.
Het is belangrijk om voor de oorzaak van burn-outklachten breder te kijken dan alleen naar de oorzaken in het werk. Cijfers over werkstress zeggen niet alles, want werk en privé beïnvloeden elkaar.
Een werkgever ontsloeg zijn werknemer voor racistische appjes op het werk. De kantonrechter bevestigde dit ontslag. Maar de werknemer ging in beroep bij het hof. Hij gaf aan dat hij alleen maar 'grapjes' in de appgroep maakte.
Stel, een werknemer deelt in een groepsapp racistische afbeeldingen onder collega's. Welke mogelijkheden heeft de werkgever om hier iets aan te doen?
Angst is een gezonde emotie. Maar een angstcultuur in een organisatie is niet gezond. Dan vertonen mensen bepaald gedrag uit angst voor ongunstige consequenties. Vaak ook is de dreiging subtieler. Zo'n angstcultuur brengt grote risico's met zich mee. Wat kun je ertegen doen?
Hoe maak je medewerkers bevlogen? Kijk naar de manier waarop een organisatie mensen aanstuurt. Want die manier is vaak nog gebaseerd op achterhaalde ideeën uit de Industriële revolutie. Dat kan anders.