Sinterklaas op de werkvloer: 3 spraakmakende arbeidsconflicten
Dat de sinterklaasperiode niet altijd voor alle werknemers even goed uitpakt, blijkt wel uit deze 3 stukken Sint-jurisprudentie.
Dat de sinterklaasperiode niet altijd voor alle werknemers even goed uitpakt, blijkt wel uit deze 3 stukken Sint-jurisprudentie.
Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) is een van de belangrijkste arbeidsrisico's. Op alle soorten werkvloeren. Dit handige overzicht zet veel nuttige en praktische informatie over PSA op een rij.
Autisme op de werkvloer een probleem? Niet als je iedere medewerker primair als mens ziet, met of zonder autisme. En ieder van hen vraagt wat ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Die aanpak maakt veel verschil.
Een werkgever bepaalt dat 60-plussers worden uitgesloten van drieploegendiensten. Is hier sprake van leeftijdsdiscriminatie of valt dit onder leeftijdsbewust personeelsbeleid? Het hof oordeelt in een kortgedingprocedure.
Van alle werknemers in 2023 gaf 11% aan zich in 2022 op een of meer gronden gediscrimineerd te hebben gevoeld op het werk. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van het CBS en TNO.
Bijna tweederde van de organisaties in Nederland heeft geen diversiteits- en inclusiebeleid. Bovendien verwacht 43% van de Nederlanders geen verandering in deze situatie bij hun werkgever in de komende 5 jaar. Wat kan de arboprofessional doen?
Elk jaar op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag waarop de wereld stil staat bij gelijke rechten voor iedereen. Hoe zit dat in de arbowereld?
In 2022 voelde 10 procent van alle werknemers zich gediscrimineerd op het werk. Ervaringen met discriminatie vanwege afkomst, huidskleur of nationaliteit en vanwege leeftijd of geslacht komen op de werkvloer het meest voor. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van het CBS en TNO.
Werkgevers en werknemers zijn zich er lang niet altijd van bewust, maar discriminatie is hardnekkig aanwezig op het werk. Niet her en der maar nagenoeg overal. Wat is het probleem? En hoe krijgt het een plek in de RI&E?
Een werkgever ontsloeg zijn werknemer voor racistische appjes op het werk. De kantonrechter bevestigde dit ontslag. Maar de werknemer ging in beroep bij het hof. Hij gaf aan dat hij alleen maar 'grapjes' in de appgroep maakte.