In één klik wijzer: whitepaper Thuiswerken & arbo

Thuiswerken, plotseling bleek het te kunnen. Ook in organisaties die voor de coronacrisis nog veel beren op de weg zagen. Sterker nog, veel werkgevers zijn van plan ook na de coronacrisis meer ruimte te bieden aan thuiswerken. Daarom: een whitepaper over allerlei belangrijke zaken rondom thuiswerken.

In één klik wijzer: whitepaper Thuiswerken & arbo

Daarom is het zaak om nu goed naar het thuiswerkbeleid te kijken. Want aan werken thuis zitten voor- en nadelen. U vindt in deze whitepaper Thuiswerken & arbo een aantal belangrijke zaken rondom thuiswerken op een rij.

Wat staat er in de wetgeving over thuiswerken?

Zoals wetgeving. Wat staat er in de wetgeving over thuiswerken? Wij hebben relevante aspecten uit de wetgeving voor u op een rij gezet. Het Burgerlijk Wetboek, het Arbeidsomstandighedenbesluit, de Arbowet, de Wet flexibel werken en de Wet op de ondernemingsraden passeren de revue. Ook de thuiswerkovereenkomst en de werkkostenregeling komen aan bod. En vergeet niet dat een thuiswerkregeling op verschillende punten raakt aan het instemmingsrecht of adviesrecht van de OR.

En wat moet u verder nog weten over thuiswerk?

Naast wetgeving zijn er nog veel andere belangrijke aspecten die een rol spelen bij thuiswerken. Zoals: wie kan er thuiswerken en voor welke taken? Hoe zit het met de bereikbaarheid van de thuiswerker? Daarover zijn goede afspraken nodig.

En dan nog zoiets: privacy en controle van thuiswerkers. De privacy van werknemers is een groot goed. Wat mag wel, wat niet om toch grip op de zaak te houden? Daar komt dan meteen het onderwerp leidinggeven aan thuiswerken om de hoek kijken. Hoe zit het trouwens met de cyberveiligheid achter de voordeur van uw medewerkers? Belangrijk genoeg om ook hierover duidelijke afspraken te maken.

En last, maar beslist niet least: hoe zitten uw medewerkers erbij tijdens hun werk thuis? Wat zijn de arboregels voor de thuiswerkplek? Wat zijn uw verantwoordelijkheden als werkgever?

Dus: downloaden die whitepaper Thuiswerken & arbo

U ziet het, reden genoeg om de Arbo>> whitepaper Thuiswerken & arbo even te downloaden. Gratis uiteraard, zoals u van ons gewend bent. Dan heeft u in één klap veel informatie over thuiswerken overzichtelijk bij elkaar. Veel leesplezier!

> DOWNLOAD de whitepaper Thuiswerken & arbo

De 3 best gelezen ongevallen van 2024 

De 3 best gelezen ongevallen van 2024

Deze 3 ongevallen die we het afgelopen jaar publiceerden, werden door arboprofessionals het beste gelezen.

Kerst met collega's: 4 spraakmakende arbeidsconflicten

Kerst met collega's: 4 spraakmakende arbeidsconflicten

De kerstperiode is een tijd van gezelligheid, maar tijdens het vieren van kerst met collega's kunnen er ook weleens spanningen ontstaan. Dat blijkt wel uit de volgende 4 uitspraken.

Kinderarbeid terecht zwaar beboet?

Kinderarbeid terecht zwaar beboet?

De minister legt een werkgever hoge boetes op voor 36 overtredingen van de Arbeidstijdenwet. Het gaat specifiek om de regels over kinderarbeid en rusttijd voor jeugdigen. De rechtbank moet beoordelen of dat terecht is.

De 3 best gelezen uitspraken van 2024

De 3 best gelezen uitspraken van 2024

Waarover lagen werkgevers en werknemers in 2024 met elkaar overhoop? Dit waren het afgelopen jaar de 3 best gelezen artikelen over rechterlijke uitspraken op de werkplek.

Nieuwe arbo wet- en regelgeving in 2025 waar je op moet letten

Nieuwe arbo wet- en regelgeving in 2025 waar je op moet letten

Wat staat ons te wachten op het gebied van arbo wet- en regelgeving in 2025? Dit overzichtsartikel zet de vaststaande en mogelijke wetwijzigingen op een rij. Ook komen enkele recente aanpassingen in regelgeving aan bod die hun invloed hebben op 2025.

De werkdag van een arbeidsinspecteur

De werkdag van een arbeidsinspecteur

Van ongevalsonderzoek tot onaangekondigd bij bedrijven op de stoep staan. Elke werkdag en werkweek is anders, maar vervelen doet het nooit. Arbeidsinspecteur Rianne de Groot vertelt.

Werkgevers aansprakelijk voor beenbreuk inleenwerknemer? 

Werkgevers aansprakelijk voor beenbreuk inleenwerknemer?

Na een arbeidsongeval stelt de kantonrechter beide werkgevers hoofdelijk aansprakelijk voor de schade van de werknemer. De werkgevers bestrijden de aansprakelijkheid en stappen naar het hof. Slaagt hun hoger beroep?

Grensoverschrijdend gedrag gaat ons allemaal aan

Grensoverschrijdend gedrag gaat ons allemaal aan

Als jurist moet je natuurlijk een goede lezer zijn, want hemeltje, wat komen er dagelijks veel teksten op je af. Je moet eigenlijk een topsporter in lezen zijn en het nog leuk vinden ook - begin er anders niet aan.