Daarom is het zaak om nu goed naar het thuiswerkbeleid te kijken. Want aan werken thuis zitten voor- en nadelen. U vindt in deze whitepaper Thuiswerken & arbo een aantal belangrijke zaken rondom thuiswerken op een rij.
Wat staat er in de wetgeving over thuiswerken?
Zoals wetgeving. Wat staat er in de wetgeving over thuiswerken? Wij hebben relevante aspecten uit de wetgeving voor u op een rij gezet. Het Burgerlijk Wetboek, het Arbeidsomstandighedenbesluit, de Arbowet, de Wet flexibel werken en de Wet op de ondernemingsraden passeren de revue. Ook de thuiswerkovereenkomst en de werkkostenregeling komen aan bod. En vergeet niet dat een thuiswerkregeling op verschillende punten raakt aan het instemmingsrecht of adviesrecht van de OR.
En wat moet u verder nog weten over thuiswerk?
Naast wetgeving zijn er nog veel andere belangrijke aspecten die een rol spelen bij thuiswerken. Zoals: wie kan er thuiswerken en voor welke taken? Hoe zit het met de bereikbaarheid van de thuiswerker? Daarover zijn goede afspraken nodig.
En dan nog zoiets: privacy en controle van thuiswerkers. De privacy van werknemers is een groot goed. Wat mag wel, wat niet om toch grip op de zaak te houden? Daar komt dan meteen het onderwerp leidinggeven aan thuiswerken om de hoek kijken. Hoe zit het trouwens met de cyberveiligheid achter de voordeur van uw medewerkers? Belangrijk genoeg om ook hierover duidelijke afspraken te maken.
En last, maar beslist niet least: hoe zitten uw medewerkers erbij tijdens hun werk thuis? Wat zijn de arboregels voor de thuiswerkplek? Wat zijn uw verantwoordelijkheden als werkgever?
Dus: downloaden die whitepaper Thuiswerken & arbo
U ziet het, reden genoeg om de Arbo>> whitepaper Thuiswerken & arbo even te downloaden. Gratis uiteraard, zoals u van ons gewend bent. Dan heeft u in één klap veel informatie over thuiswerken overzichtelijk bij elkaar. Veel leesplezier!
> DOWNLOAD de whitepaper Thuiswerken & arbo