In één klik wijzer: whitepaper Thuiswerken & arbo

Thuiswerken, plotseling bleek het te kunnen. Ook in organisaties die voor de coronacrisis nog veel beren op de weg zagen. Sterker nog, veel werkgevers zijn van plan ook na de coronacrisis meer ruimte te bieden aan thuiswerken. Daarom: een whitepaper over allerlei belangrijke zaken rondom thuiswerken.

In één klik wijzer: whitepaper Thuiswerken & arbo

Daarom is het zaak om nu goed naar het thuiswerkbeleid te kijken. Want aan werken thuis zitten voor- en nadelen. U vindt in deze whitepaper Thuiswerken & arbo een aantal belangrijke zaken rondom thuiswerken op een rij.

Wat staat er in de wetgeving over thuiswerken?

Zoals wetgeving. Wat staat er in de wetgeving over thuiswerken? Wij hebben relevante aspecten uit de wetgeving voor u op een rij gezet. Het Burgerlijk Wetboek, het Arbeidsomstandighedenbesluit, de Arbowet, de Wet flexibel werken en de Wet op de ondernemingsraden passeren de revue. Ook de thuiswerkovereenkomst en de werkkostenregeling komen aan bod. En vergeet niet dat een thuiswerkregeling op verschillende punten raakt aan het instemmingsrecht of adviesrecht van de OR.

En wat moet u verder nog weten over thuiswerk?

Naast wetgeving zijn er nog veel andere belangrijke aspecten die een rol spelen bij thuiswerken. Zoals: wie kan er thuiswerken en voor welke taken? Hoe zit het met de bereikbaarheid van de thuiswerker? Daarover zijn goede afspraken nodig.

En dan nog zoiets: privacy en controle van thuiswerkers. De privacy van werknemers is een groot goed. Wat mag wel, wat niet om toch grip op de zaak te houden? Daar komt dan meteen het onderwerp leidinggeven aan thuiswerken om de hoek kijken. Hoe zit het trouwens met de cyberveiligheid achter de voordeur van uw medewerkers? Belangrijk genoeg om ook hierover duidelijke afspraken te maken.

En last, maar beslist niet least: hoe zitten uw medewerkers erbij tijdens hun werk thuis? Wat zijn de arboregels voor de thuiswerkplek? Wat zijn uw verantwoordelijkheden als werkgever?

Dus: downloaden die whitepaper Thuiswerken & arbo

U ziet het, reden genoeg om de Arbo>> whitepaper Thuiswerken & arbo even te downloaden. Gratis uiteraard, zoals u van ons gewend bent. Dan heeft u in één klap veel informatie over thuiswerken overzichtelijk bij elkaar. Veel leesplezier!

> DOWNLOAD de whitepaper Thuiswerken & arbo

Verstoorde arbeidsrelatie leidt tot ontslag. Terecht of niet? 

Verstoorde arbeidsrelatie leidt tot ontslag. Terecht of niet?

In deze rechtszaak leidt een verstoorde arbeidsrelatie tot de ontbinding van een arbeidsovereenkomst. De zaak is een voorbeeld van waar tegenstrijdige verwachtingen en communicatiestoornissen toe kunnen leiden.

Wet- en regelgeving bij vervoer van gevaarlijke stoffen

Wet- en regelgeving bij vervoer van gevaarlijke stoffen

Iedere dag gaan er gevaarlijke stoffen op transport. Dit kan op verschillende manieren: via de weg, een pijpleiding, het spoor, de binnenwateren, de zee of door de lucht. Het vervoer van gevaarlijke stoffen brengt risico's met zich mee.

Zieke taxichauffeur werkt niet mee aan re-integratie en krijgt ontslag. Mag dat?

Zieke taxichauffeur werkt niet mee aan re-integratie en krijgt...

Een zieke taxichauffeur is onbereikbaar en weigert structureel mee te werken aan zijn re-integratie. Is hij beschermd door zijn ziekte of mag de werkgever hem toch ontslaan?

5 best gelezen artikelen in oktober

5 best gelezen artikelen in oktober

Wat lazen arboprofessionals de afgelopen maand? Dit zijn de 5 best gelezen artikelen in oktober 2024.

Geen schending zorgplicht en toch moet de baas dokken

Geen schending zorgplicht en toch moet de baas dokken

Zorgplicht en risicoaansprakelijkheid bij schade aan derden; er is een duidelijk onderscheid tussen die twee. Toch draait de werkgever soms op voor de letselclaim aan zo'n derde.

Certificatieschema arbokerndeskundigen: nieuwe ontwikkelingen

Certificatieschema arbokerndeskundigen: nieuwe ontwikkelingen

Waarschijnlijk wordt de bestaande overgangsregeling van het certificatieschema arbokerndeskundigen met 2,5 jaar verlengd.

Akkoord over structurele regeling vroegpensioen zware beroepen

Akkoord over structurele regeling vroegpensioen zware beroepen

Het kabinet, werkgevers en vakbonden zijn het eens geworden over het vroegpensioen voor werknemers met zwaar werk. Het akkoord maakt de RVU-uitkering toegankelijker.

Val uit zelfgemaakte werkbak. Werkgever aansprakelijk?

Val uit zelfgemaakte werkbak. Werkgever aansprakelijk?

Een dodelijk arbeidsongeval met een werkbak aan een hoogwerker. Heeft deze werkgever voldaan aan de voorschriften van de Arbowet en het Arbobesluit?