De veiligheidsbeurs A+A is er weer!

Binnenkort kunnen we weer naar de A+A in Düsseldorf. Er valt heel wat te beleven voor de bezoekers van de beurs en het bijbehorende congres. Een kleine vooruitblik.

De veiligheidsbeurs A+A is er weer!
photo: Messe Düsseldorf/ctillmann

De A+A vindt iedere twee jaar plaats. En het is ’s werelds grootste en belangrijkste evenement op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk. Meer dan 1900 standhouders uit 60 landen presenteren hun producten en diensten over drie onderwerpen: veiligheid, gezondheid en security op de werkplek. Als bezoeker zult u waarschijnlijk een van de 67.000 bezoekers zijn uit ongeveer 130 landen.

38ste A+A Congres 2023

Naast de beurs is er natuurlijk nog het Internationale Congres voor Bescherming op het Werk en Arbeidsgeneeskunde. Dit keer voor de 38ste keer. Het congres behandelt de toekomstige thema's digitalisering en duurzaamheid en presenteert nationale en mondiale politieke vorderingen. Dit omvat preventiestrategieën zoals de "Vision Zero".

Trendthema’s A+A

Ook dit keer heeft de beursorganisatie een tweetal actuele thema’s vastgesteld:

Duurzaamheid

Duurzaam bestuur en tegelijkertijd verantwoordelijkheid nemen voor mens, planeet en klimaat. Deze thema's worden door de experts van A+A behandeld onder de noemers circulaire economie (verpakking en recyclebaarheid van producten), due diligence wetgeving, certificering en duurzame producten.

Digitalisering

Digitale tools maken de weg vrij voor een slimme toekomst van de industrie. Deze omvatten oplossingen voor digitale procesoptimalisatie, automatisering bij inkoop, productie en levering.

Werken in het onderwijs: de verschillende mogelijkheden 

Werken in het onderwijs: de verschillende mogelijkheden

Werken in het onderwijs biedt veel verschillende mogelijkheden, elk met eigen verantwoordelijkheden en eisen. Van leerkrachten tot ondersteunend personeel, elke rol draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

5 best gelezen artikelen in augustus

5 best gelezen artikelen in augustus

Wat lazen jullie de afgelopen maand? Dit zijn de 5 best gelezen artikelen in augustus 2024. Een artikel over werken in de hitte, een interview met een arbeidshygiënist, een handig overzicht PBM. Plus 2 artikelen over fysieke belasting: zitten en tillen.

Handig overzicht: PBM

Handig overzicht: PBM

Medewerkers gebruiken PBM om zich te beschermen tegen veiligheids- en gezondheidsrisico's. Maar... ze mogen pas worden gebruikt als het niet mogelijk is de risico's op een andere manier te bestrijden. Hoe zorg je ervoor dat je alles goed doet?

Exitgesprek vult bibliotheek van ervaringen

Exitgesprek vult bibliotheek van ervaringen

Een goed gevulde boekenkast is niet alleen een verzameling boeken, maar ook de stolling van talloos veel jaren noeste arbeid. Kennis en inzicht vergaren, nadenken en praktisch handelen, uitproberen, reflecteren en uiteindelijk schrijven, snijden, herschrijven.

Vakblad Arbo nummer 2 (2024) verschenen

Vakblad Arbo nummer 2 (2024) verschenen

Het tweede magazine van 2024 van Vakblad Arbo is uit. Deze editie heeft als thema Leren tijdens het werk. Maar dit juni-nummer bevat nog veel andere interessante onderwerpen. Lees hier de digitale versie.

Met de nieuwe ademhalingsrichtlijn naar een goed ABM-programma

Met de nieuwe ademhalingsrichtlijn naar een goed ABM-programma

Zelf een goed ABM-programma ontwerpen? Iedereen die met persoonlijke ademhalingsbeschermingsmiddelen te maken heeft, kan daarvoor gebruikmaken van de nieuwe NVvA-richtlijn.

In 3 stappen naar een warm leerklimaat 

In 3 stappen naar een warm leerklimaat

Een warm leerklimaat en inclusief leren zijn voorwaarden voor succesvol leren in het werk. Hoe zorgen we voor een gezond en veilig werkklimaat waar geleerd kan worden en we kunnen toepassen wat we op cursus hebben geleerd? Of waarin we een extra taak kunnen uitvoeren na een beoordeling? Of nieuw gedrag kunnen oefenen na een coachtraject?  

Blijven leren? Zo lukt dat ook tijdens je werk 

Blijven leren? Zo lukt dat ook tijdens je werk

Als (arbo)professional wil je anderen steeds weer van goede adviezen voorzien. Tegelijkertijd zijn er voortdurend nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied. Hoe blijf je up-to-date, in tijden van torenhoge werkdruk en ogenschijnlijk weinig tijd om te blijven leren?