Veilig voelen, veilig zijn; het onderwerp is nog nooit zo hot geweest. Organisaties streven naar een proactieve veiligheidscultuur. Terwijl medewerkers steeds vaker van zich laten horen als ze zich niet veilig wanen. Hoe verhouden veilig werken en psychologische veiligheid zich tot elkaar?
Een onthullende kijk op wat negatief werkgedrag precies inhoudt en wie daar een rol in speelt. Dat komt naar voren uit dit gesprek tussen Orly Polak en Cokkie Verschuren over ongewenst gedrag, of specifieker negatief werkgedrag. Wat betekent dit voor de aanpak van het probleem in de praktijk?
Carsten Busch geeft in zijn boek Risicoflectie een openhartige en realistische kijk op omgaan met risico's.
Als we het helemaal plat slaan willen de meeste organisaties maar een ding: groei en ontwikkelen. Voorop lopen en bovenaan staan. Het moet vooral meer en beter. Onze concurrenten ver achter ons laten. Maar is dat de juiste manier om vooruit te komen? Er is een andere manier.
Psychologische veiligheid is een term die we de laatste tijd steeds meer horen. Als je wilt weten waar dat over gaat en wat je er als professional mee kunt, verdiep je er dan een beetje in.