Studio Gehoord over effectief leiderschap, deel II
Als een leider om zijn medewerkers geeft en hen uitdaagt om het allerbeste te doen, legt hij de basis voor betere resultaten. Interview met klinisch psycholoog George Kohlrieser, deel II.
Als een leider om zijn medewerkers geeft en hen uitdaagt om het allerbeste te doen, legt hij de basis voor betere resultaten. Interview met klinisch psycholoog George Kohlrieser, deel II.
Technische innovatie maakt de werkplek tegenwoordig steeds veiliger. De slimme schoen wordt een datagedreven tool, die de kans op ongevallen drastisch terugdringt. Een revolutie in veiligheidsland.
Als een leider om zijn medewerkers geeft en hen uitdaagt om het allerbeste te doen, legt hij de basis voor betere resultaten. Interview met klinisch psycholoog George Kohlrieser.
Circulair inkopen is een goede stap om je organisatie te verduurzamen. Ook voor arboproducten. Maar hoe doe je dat, circulair inkopen van producten en diensten? Hier zijn 8 tips, afkomstig uit de praktijk van PwC.
Ook dit jaar werd weer het Partner of Choice-onderzoek uitgevoerd. Het onderzoek geeft antwoord op de vraag: met welke dienstverlener/leverancier doet een arboprofessional het liefste zaken?
Mensen in de zorg werden als eerste geconfronteerd met coronapatiënten. Naar nu blijkt moesten zij het bij het verlenen van de zorg doen met slechte kwaliteit ademhalingsbeschermingsmiddelen (FFP2- en KN95-maskers) en chirurgische mondmaskers (type IIR).
Sinds 14 januari van dit jaar zijn er veranderingen in het advies over het gebruik van mondkapjes. Jos Putman bekeek wat het OMT adviseert en zet op een rij wat dit betekent voor de praktijk. Ook onderzocht hij met de vakgroep PBM van de NVVK of de juiste FFP2 maskers verkrijgbaar zijn. Wat blijkt? Veel FFP2 maskers voldoen niet aan de normen.
Tijdens snoeiwerk met een houtversnipperaar loopt een werknemer blijvende oogschade op. De werkgever vecht de boete aan wegens het niet dragen van wel beschikbare gezichtsbescherming. Boetematiging volgt, toch stapt de werkgever naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Tijdens werk met een houtversnipperaar loopt een werknemer blijvende oogschade op. De werkgever vecht de boete wegens niet dragen van PBM aan. Volgens hem stond de werknemer op veilige afstand van de versnipperaar en waren die PBM niet verplicht. Is de rechter het met hem eens?
Sommige rechtszaken maken niet alleen een einde aan een ruzie tussen twee partijen, de uitspraak in die zaken heeft veel meer impact. Hoe de rechter de wet in een bepaalde zaak heeft uitgelegd, krijgt dan navolging in vergelijkbare gevallen.
Is een docent rijopleidingen bij de politie doof geworden? En zo ja: is die gehoorschade een aantoonbaar gevolg van zijn werk? Over die vragen moet de rechter zich buigen: aard van de klachten en causaal verband.
Je hebt laatst weer een nieuwe lading besteld: veiligheidsschoenen voor je medewerkers. Nu is die veiligheid gegarandeerd, toch? Helaas, het ligt iets ingewikkelder. Want weet je zeker dat die schoenen ook goed zullen passen? En hoe zit het met de bijbehorende sokken?
Letsel aan het oog, gehoorschade of gewoon hoofdpijn na een hele dag werken. Het zijn zomaar drie risico's, waar werknemers aan worden blootgesteld - en waar u als werkgever hen natuurlijk tegen wil beschermen. Vandaar het belang van veiligheidsbrillen, otoplastieken en beeldschermbrillen.
Ze zijn net zo veilig, maar nog een stukje comfortabeler. Niet alleen wegen ze minder, maar je hebt ook minder snel last van te warme of te koude voeten. Het lijkt dus een prima idee: een veiligheidsschoen zonder staal. Maar toch… voordat je die als producent op de markt kan brengen, moet je wel wat barrières nemen.