Wereldboekendag is in 1995 in het leven geroepen om het plezier in boeken en lezen te bevorderen. Om te laten zien wat een boek allemaal kan doen – een link zijn tussen verleden en toekomst, een brug bouwen tussen generaties, een verbinding leggen tussen culturen. Allemaal zaken waar we in ons werkende leven ook van kunnen profiteren. Welk boek stop jij in je tas?
De magie van AI

Matthijs Akkenaar legt in De magie van AI eenvoudig en praktisch uit wat de Europese AI-verordening precies is en wat je ermee moet. Dit doet hij samen met goochelaar Hans Kazàn. Je krijgt alle basiskennis over Artificial Intelligence die je nodig hebt. Inclusief verdiepende achtergrondinformatie die ook voor atechnische mensen zeer begrijpelijk is. En met een kwinkslag – met behulp van verhalen, metaforen en humor.
Risicoflectie

Carsten Busch daagt in Risicoflectie traditionele veiligheidsbenaderingen uit met een methode die verder gaat dan checklists en procedures. Door kritische reflectie te combineren met pragmatische risicobeoordeling biedt hij een verfrissende aanpak voor het herkennen en beheersen van risico's. Een must-read voor iedereen die veiligheidscultuur wil verbeteren met praktisch toepasbare inzichten.
Hot & happening, maar dan anders

Elsbeth Teeling reflecteert in Hot & happening, maar dan anders met humor op de problemen die de overgang teweegbrengen. Van overprikkeling, slaaptekort en een falend geheugen tot hot flashes en broze botten. Dat is niet niks. Terwijl vrouwen in de overgang wél moeten blijven werken en presteren. Dit boek is vermakelijk en informatief tegelijk. Iedere vrouw komt tenslotte vroeg of laat in de overgang.
Profijtabiliteit

Paul ter Wal verbindt in Profijtabiliteit maatschappelijk verantwoord ondernemen aan bedrijfseconomisch succes. Hij toont aan hoe investeringen in gezondheid, veiligheid en duurzame inzetbaarheid direct bijdragen aan financieel succes. Met heldere voorbeelden, cases en implementatiestrategieën maakt Ter Wal duidelijk hoe goed werkgeverschap en rendement hand in hand kunnen gaan.
Veiligheidszakboekje 2025

D. Nijpjes biedt met het Veiligheidszakboekje 2025 een compact maar compleet naslagwerk voor veiligheidsprofessionals. Deze geactualiseerde editie bevat alle relevante wet- en regelgeving, praktische checklists en handige referentietabellen. Van risico-inventarisatie en -evaluatie tot BHV-protocollen, dit zakboekje is erg handig voor iedereen die dagelijks met veiligheid op de werkvloer bezig is.
Always Ready

Martin Hersman combineert in Always Ready zijn ervaringen uit topsport en bedrijfsleven om het verschil tussen 'altijd klaar staan' en 'altijd aan staan' te belichten. Met 20 prikkelende stellingen biedt hij praktische strategieën voor meer energie, veerkracht en vitaliteit. Het boek geeft concrete handvatten om fysiek, mentaal en emotioneel sterker te worden, zonder jezelf uit te putten. Zowel op het werk als privé.
Gezond(er) met Dokter Elise

Huisarts Elise Janssen presenteert in Gezond(er) met Dokter Elise een laagdrempelige methode voor duurzame gedragsverandering op het gebied van gezondheid. Ze ontkracht gezondheidsmythes en vertaalt medische kennis naar praktische tips. Handig voor jezelf én wanneer je je professioneel bezighoudt met gezondheidsbevordering. Iedereen is immers gebaat bij meer duurzame inzetbaarheid.
Stress zit niet tussen je oren

Cecile de Roos ontkracht in Stress zit niet tussen je oren hardnekkige mythes over werkstress. Ze laat zien hoe fysiologische processen, werkomstandigheden en organisatiecultuur samen stress veroorzaken. En dat werkstress daarmee niet 'gewoon een kwestie van mentaliteit' is. De heldere uitleg en concrete interventiestrategieën bieden effectieve handvatten voor stresspreventie op zowel individueel als organisatieniveau.