Meer talen op het werk leidt soms tot problemen
De Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2024 van TNO en CBS is op 15 april 2025 gepubliceerd. Daarin zijn voor het eerst vragen gesteld over de gesproken talen op het werk.
De Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2024 van TNO en CBS is op 15 april 2025 gepubliceerd. Daarin zijn voor het eerst vragen gesteld over de gesproken talen op het werk.
Omdat chemische producten onmisbaar zijn voor veel werkprocessen, is blootstelling helaas niet volledig te voorkomen. Een uitdagende taak dus voor veiligheidsprofessionals om medewerkers hiertegen te beschermen. Hoe pak je dit effectief aan?
De sectoren bouw, techniek en onderhoud schenken elk jaar in maart extra aandacht aan veilig werken tijdens de Bewust Veilig-dag. Maar wordt het ook echt veiliger? En hoe zit het met 0 doden door werk?
Politiebonden, handhavers en brandweervrijwilligers pleitten al in 2019 dringend voor een vuurwerkverbod. Veel is er intussen niet veranderd, maar er zit wel wat beweging in.
Werken in het onderwijs biedt veel verschillende mogelijkheden, elk met eigen verantwoordelijkheden en eisen. Van leerkrachten tot ondersteunend personeel, elke rol draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren.
Stel, er komt voor het eerst iemand met een beperking in het bedrijf werken. Hoeveel moet er dan voor gebeuren om diegene een toegankelijke werkplek te bieden?
Het derde magazine van 2024 van Vakblad Arbo is verschenen. Dit oktober-nummer staat vol interessante onderwerpen. Lees hier de digitale versie.
AI en robotisering in de zorg bieden kansen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers. Maar de nieuwe technologie brengt ook nieuwe risico's met zich mee, stelt onderzoek van EU-OSHA.
Het thema van Vakblad Arbo nummer 3 van 2024 is de gezonde werkplek.
Van V&G-plannen 'in elkaar flansen' tot onduidelijke coördinatierollen. De bouw worstelt met veiligheidseisen. Maak niet alleen een V&G-plan maar een V&G-proces, luidt een van de aanbevelingen van RIVM-onderzoeker Marre Lammers.