Waarom e-learning leren leuker maakt voor werknemers

Om je medewerkers te scholen in arboveiligheid, kwaliteit en gezondheid kun je ze natuurlijk met z'n allen in een klaslokaal stoppen. Je kunt ook heel efficiënt en praktisch kiezen voor e-learning. Bij 2bskilled weten ze daar alles van. Zij maken en ontwikkelen e-learnings voor vakprofessionals.

Waarom e-learning leren leuker maakt voor werknemers
Angela van Hemert: "Op het gebied van arboveiligheid, gezondheid en kwaliteit is er nog veel te winnen als het om e-learning gaat."

De mensen achter 2bskilled, Pieter Valk en Angela van Hemert, hebben samen een decennialange ervaring in arboveiligheid en kwaliteit. Zo was Van Hemert directeur van een certificerende instelling, en Valk was directeur van een preventiebedrijf. Beiden zijn opgeleid als veiligheidskundigen en werkten als auditor op het gebied van kwaliteit. Hun rijke kennis van de sector zetten zij graag in voor bedrijven en organisaties.

Modern, interactief platform

"Op het gebied van arboveiligheid, gezondheid en kwaliteit is er nog veel te winnen als het om e-learning gaat", vertelt Van Hemert. "Kennis wordt vaak versnipperd aangeboden. En wat mensen verstaan onder ‘e-learning’ is dat vaak niet. Een pdf die je online leest, of kijken naar een filmpje van een pratende meneer, is geen e-learning. Bij 2bskilled maken wij gebruik van een modern, interactief en gebruiksvriendelijk platform, toegankelijk voor medewerkers vanaf hun mobiele telefoon of laptop. Een leermanagementsysteem (LMS) ondersteunt onze trainingen. Met onze professionele aanpak springen we in het gat dat er is."

Aanbod

Voorlichting geven aan medewerkers over arboveiligheid, kwaliteit en gezondheid is verplicht voor werkgevers. Net als functiegerelateerde opleidingen waar medewerkers in geschoold moeten worden en waar 2bskilled in voorziet. Zoals de VCA-trainingen, trainingen preventiemedewerker, ergonomie en BHV – deze laatste training in combinatie met een praktijkdeel. Ook biedt 2bskilled een online toolbox-abonnement aan voor VCA-gecertificeerde bedrijven.

"Daarnaast is er, als knipoog naar HR, een online personeelshandboek. Deze up-to-date maatwerkoplossing helpt nieuwe medewerkers bij het onboarden. In het handboek staan bijvoorbeeld de secundaire arbeidsvoorwaarden, bedrijfsregels en bedrijfsbeleid. Denk aan hoe de organisatie omgaat met PSA en privacy. Met een toets aan het eind, waarmee medewerkers een personeelsdiploma kunnen halen. Een totaalpakket van trainingen en e-handboek behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. We denken mee over praktische oplossingen en adviseren daar actief over."

Daarom e-learning

Van Hemert is bevlogen als het gaat om e-learning. In het maken ervan kan zij niet alleen haar kennis, maar ook al haar creativiteit kwijt. "Ik vind het fijn om kennis toegankelijk te maken. Dat lukt heel goed met e-learning, want het maakt leren makkelijk. Het scheelt tijd en geld zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de training. En e-learning is nog leuk ook!"

Bij een klassikale training blijft, door de afleiding, bovendien niet alles hangen”

De interactiviteit biedt vele voordelen, zegt Van Hemert. "Medewerkers kunnen leren waar en wanneer ze willen, en tussentijds pauzeren. Daarmee zijn ze super flexibel. Wat ze lastig vonden, kunnen ze nog een keer doen. Ze hoeven niet in de file om in een klas te gaan zitten. Bij een klassikale training blijft, door de afleiding, bovendien niet alles hangen. Mensen hebben over het algemeen een korte concentratieboog. Kortom: met e-learning leren ze meer in een kortere tijd."

Kwaliteit meten

De e-learnings bevatten instructies, animaties, video’s, games, toetsen, tests – alles aangepast aan de doelgroep om de inhoud behapbaar over te dragen. "Wij komen uit de kwaliteitswereld", legt Van Hemert uit. "Dus meten we de kwaliteit. We kijken naar de hoeveelheid geslaagden en doen ook klanttevredenheidsonderzoek. Op basis daarvan stellen we de trainingen weer bij, we hebben een continu verbeterproces."

Het spectrum aan klanten dat 2bskilled bedient, is breed. Veiligheidskundigen en arbo- en HR-professionals kloppen bij hen aan, van zowel grote als kleine bedrijven. Ook zzp’ers, casemanagers en brancheverenigingen weten de specialist in e-learning te vinden. "En denk ook aan intercedenten die medewerkers uit het buitenland halen, voor wie ze een basis-VCA willen regelen. Onze VCA-opleiding is mogelijk in 12 talen; dit zijn ook de talen waarin je examen kunt doen."

Professioneel partnerschap

"Wat de vraag van de klant ook is, we zetten in alle gevallen in op professioneel partnerschap en een langdurige samenwerking. Samen met de klant bedenken wij de beste oplossingen. Dat is maatwerk. Hebben wij iets niet? Wij maken het. Wij combineren onze praktische kennis met een persoonlijke benadering, en gaan voor kwaliteit in onze service. Voor specifieke onderwerpen maken we gebruik van een netwerk van experts. Wij kunnen de vraag van de klant omzetten in een passende e-learning die medewerkers bovendien leuk vinden om te doen. Daarin maken wij echt het verschil."

Dit artikel is gesponsord door 2bskilled.

'Stel als manager nieuwsgierige vragen in plaats van regels op te leggen'

'Stel als manager nieuwsgierige vragen in plaats van regels op te...

Nog te vaak staren organisaties zich in hun veiligheidsbeleid blind op de regels, terwijl het werk al jarenlang met succes op een andere manier wordt uitgevoerd. Veiligheidsexpert Robert Jan de Boer noemt dat de kloof tussen Eigenlijk Werk en Ingebeeld Werk. In zijn boek Modern veiligheidsmanagement beveelt De Boer managers aan om juist de praktijk als uitgangspunt te nemen.

De signalerende rol van een vertrouwenspersoon als preventie-adviseur

De signalerende rol van een vertrouwenspersoon als preventie-adviseur

Kampen jouw collega's met problemen, of willen ze gewoon hun verhaal kwijt? Dan kunnen ze terecht bij de vertrouwenspersoon, want die biedt een luisterend oor. Maar wist je dat diezelfde vertrouwenspersoon ook een rol kan spelen bij preventie?

Veilig werken met elektrotechniek

Veilig werken met elektrotechniek

De elektrotechniek verandert snel, en daarmee groeit het belang van veilig werken. Nieuwe technologieën, zoals zonnepanelen en laadpalen, stellen ons voor nieuwe uitdagingen. Hoe zorg je dat technici altijd veilig en volgens de hoogste standaarden werken? De vernieuwde Stipel-examens van PBNA spelen hierin een cruciale rol. 

Inspectie gevaarlijke stoffen? Dit zijn de aandachtspunten

Inspectie gevaarlijke stoffen? Dit zijn de aandachtspunten

Binnenkort de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) op bezoek? Als je een goed veiligheidsplan en actieplan aanlevert, kan het zijn dat de inspectie daarmee afgerond is. Maar hoe stel je een goed veiligheidsbeleid op? 15 tips op een rij.

Werken in het onderwijs: de verschillende mogelijkheden 

Werken in het onderwijs: de verschillende mogelijkheden

Werken in het onderwijs biedt veel verschillende mogelijkheden, elk met eigen verantwoordelijkheden en eisen. Van leerkrachten tot ondersteunend personeel, elke rol draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Hoe bedrijven met de 'planet schoen' hun CO₂-voetafdruk verminderen

Hoe bedrijven met de 'planet schoen' hun CO₂-voetafdruk verminderen

De Europese Unie heeft ambitieuze plannen met de 'European Green Deal'. "Het doel is om van Europa tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent te maken", legt Peter Meyer, directeur van uvex safety Benelux, uit. Voor bedrijven betekent dit dat het reduceren van CO₂ net zo belangrijk wordt als het reduceren van kosten.

ATEX: hoe moet je omgaan met explosieveiligheid?

ATEX: hoe moet je omgaan met explosieveiligheid?

Speelt het risico op explosies een rol op de werkvloer? Dan moet je rekening houden met ATEX, een Europese richtlijn over explosieveiligheid. Explosiegevaar komt niet alleen voor in chemische installaties, maar kan ook ontstaan op plaatsen met fijnstof, zoals bij de verwerking van suiker.

Hoe weet je of er in jouw bedrijf met gevaarlijke CMR-stoffen wordt gewerkt?

Hoe weet je of er in jouw bedrijf met gevaarlijke CMR-stoffen wordt...

Het blijft een lastig onderwerp: kankerverwekkende, mutagene en reprotoxische stoffen (CMR-stoffen). We weten allemaal dat ze zeer gevaarlijk zijn en dat de gevolgen van blootstelling pas jaren later opgemerkt worden. Begrijpelijk dus dat de Arbeidsinspectie dit jaar weer focust op de aanpak van deze stoffen. Maar hoe weet je of er met CMR-stoffen wordt gewerkt? En zo ja, wat moet je dan doen?