Klachten over uw werkplek rond corona? Meld!

Heeft u in verband met het coronavirus klachten of signalen over de veiligheid van uw werkplek? Of over de omstandigheden waaronder u moet werken? Meld die dan aan de Inspectie SZW. Dat kan met het speciale meldformulier op de website van de inspectie.

Klachten over uw werkplek rond corona? Meld!

Voelt u zich onveilig op uw werkplek? Is er bijvoorbeeld geen mogelijkheid om voldoende afstand te houden tot uw collega’s? Doet u uw werk zonder voldoende goede beschermingsmiddelen? Of komen uw verkouden collega’s toch doodleuk naar het werk? Maak dan gebruik van het speciale meldformulier van de inspectie om uw klachten te melden.

Klachten moeten voldoende informatie bevatten

Met het invullen van dit speciale meldformulier kunnen klachten of signalen over risico's van corona op de werkplek zo goed mogelijk in behandeling worden genomen. De Inspectie SZW kan helaas niet elke klacht onderzoeken. Maar uw melding wordt wel onderzocht als het onderwerp te maken heeft met wet- en regelgeving op het gebied van gezond, veilig en eerlijk werk. Zorgt u er dan in ieder geval voor dat uw melding of klacht genoeg informatie bevat voor de inspectie om onderzoek te doen.

> LEES OOK: Dit doen de inspecties nog in coronatijd

Inzicht geven in coronaproblematiek op werkplek

Het kan dus zijn dat de Inspectie SZW uw melding niet in onderzoek kan nemen Maar toch is het belangrijk dat u uw klachten meldt aan de toezichthouder. De inspectie gebruikt die informatie dan om een goed totaalbeeld te krijgen van de problemen die er spelen rond corona op de werkplek.

> LEES OOK: Onveilig op het werk door corona? 19% zegt ja

Klachten over uw werkplek rond corona? Meld!

Na klachten ontvangt u zo spoedig mogelijk reactie

Heeft u het speciale meldformulier ingediend? Dan ontvangt u zo spoedig mogelijk een reactie van de Inspectie SZW. Maar het kan ook zijn dat een medewerker contact met u opneemt voor aanvullende vragen.

> TIP: DOWNLOAD de whitepaper Corona, alles wat u moet weten

Heeft u VRAGEN over de risico’s van corona op of voor uw werk, gebruik hiervoor dan dit contactformulier. Of heeft u klachten of signalen die GEEN RELATIE hebben met CORONA? Maak dan gebruik van een van de andere meldformulieren op de site van de Inspectie SZW.

Kom nu eens door met dat vuurwerkverbod

Kom nu eens door met dat vuurwerkverbod

Politiebonden, handhavers en brandweervrijwilligers pleitten al in 2019 dringend voor een vuurwerkverbod. Veel is er intussen niet veranderd, maar er zit wel wat beweging in.

De 3 best gelezen ongevallen van 2024 

De 3 best gelezen ongevallen van 2024

Deze 3 ongevallen die we het afgelopen jaar publiceerden, werden door arboprofessionals het beste gelezen.

De werkdag van een arbeidsinspecteur

De werkdag van een arbeidsinspecteur

Van ongevalsonderzoek tot onaangekondigd bij bedrijven op de stoep staan. Elke werkdag en werkweek is anders, maar vervelen doet het nooit. Arbeidsinspecteur Rianne de Groot vertelt.

Meten, weten en leren

Meten, weten en leren

Zelf ben ik erg goed in multitasken. Ik weet dat je achter het stuur geen telefoon moet gebruiken, maar in mijn geval is dat geen probleem. Ik plaats moeiteloos als arboprofessional een post op LinkedIn terwijl ik met één vaste hand mijn auto door het verkeer loods.

Inspectie gevaarlijke stoffen? Dit zijn de aandachtspuntenGesponsord
Gesponsord

Gesponsord Inspectie gevaarlijke stoffen? Dit zijn de aandachtspunten

Binnenkort de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) op bezoek? Als je een goed veiligheidsplan en actieplan aanlevert, kan het zijn dat de inspectie daarmee afgerond is. Maar hoe stel je een goed veiligheidsbeleid op? 15 tips op een rij.

Werken in het onderwijs: de verschillende mogelijkheden Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord Werken in het onderwijs: de verschillende mogelijkheden

Werken in het onderwijs biedt veel verschillende mogelijkheden, elk met eigen verantwoordelijkheden en eisen. Van leerkrachten tot ondersteunend personeel, elke rol draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Arbo in Bedrijf, de feiten en cijfers toegelicht

Arbo in Bedrijf, de feiten en cijfers toegelicht

De Nederlandse Arbeidsinspectie publiceerde op 12 september 2024 het rapport Arbo in Bedrijf 2022-2023. Advocaat Paul Verloop licht enkele feiten en cijfers toe.

Een toegankelijke werkplek, hoe zit dat bij jou?

Een toegankelijke werkplek, hoe zit dat bij jou?

Stel, er komt voor het eerst iemand met een beperking in het bedrijf werken. Hoeveel moet er dan voor gebeuren om diegene een toegankelijke werkplek te bieden?